Ashnan Portakal Kurusu 100g
Ashnan Portakal Kurusu 100g
Portakal kurusu, tatlı tariflerinde kullanılarak farklı bir tat ve dokuya sahip lezzetli tatlar elde etmek mümkündür. İşte size portakal kurusu kullanarak yapabileceğiniz bir tarif:
Portakallı Kek Tarifi:
Malzemeler:
• 2 adet yumurta
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 1 su bardağı yoğurt
• 2,5 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
• 1/2 su bardağı portakal suyu
• 1 su bardağı portakal kurusu (dilimlenmiş)
Yapılışı:
1. Yumurta ve toz şekeri bir kabın içinde çırpın.
2. Sıvı yağı ve yoğurdu ekleyin ve karıştırın.
3. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
4. Portakal kabuğu, portakal suyu ve portakal kurusunu da ekleyin ve karıştırın.
5. Kek hamurunu yağlanmış bir kek kalıbına dökün.
6. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Pişirme süresi fırından fırına değişebilir, bu nedenle fırınızın özelliklerine göre süreyi ayarlayabilirsiniz.
7. Fırından çıkardığınız keki soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Bu lezzetli portakallı kek tarifini hazırlarken portakal kurusu kullanarak farklı bir tat ve dokuya sahip kek elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!